5 marca w Gościńcu Pod Lasem będzie można rozkoszować się potrawami przygotowanymi przez mistrzów kuchni – a jednocześnie okazać serce i pomóc w zbiórce funduszy na szczytny cel.
Jean Bos, Tomasz Mielniczuk, Marcin Soból, Tadeusz Węcławik, Łukasz Stankiewicz i Kamil Kuna – to kucharze, którzy zadbają o podniebienia gości hotelu w Grabowcach Dolnych. Każdy z nich przygotuje jedno, popisowe danie, którego będzie można spróbować. Podczas spotkania, które poprowadzi Kurt Scheller, można spodziewać się kulinarnej podróży po kuchniach całego świata.
Jednocześnie, uwaga gości będzie zwrócona ku naszemu regionowi i trójce jego małych mieszkańców, którzy borykają się z poważnymi kłopotami zdrowotnymi. Alicja Gudala i Jaś Krawiec chorują na rozszczep kręgosłupa, natomiast Filip Holaś ma skomplikowany problem z jedną ze stóp. Wszystkie 3-latki potrzebują specjalistycznych operacji – a środki gromadzi Fundacja “Obok Nas”.
Podczas Degustacyjnej Kolacji Charytatywnej odbędą się licytacje – a cała zebrana suma zostanie rozdzielona pomiędzy trójkę małych bohaterów akcji. Muzycznymi gośćmi marcowego wydarzenia będą Kacper Gołda i Aleksandra Maciejewska.
Organizatorzy proszą, żeby odpowiednio wcześniej zarezerwować stolik w Gościńcu Pod Lasem – więcej informacji jest TUTAJ.
Źródło plakatu: Fundacja “Obok Nas”