
Włoska pizza to symbol dobrego kulinarnego kunsztu, a Włosi uchodzą za doskonałych kucharzy. Niezawodny przepis na wyśmienitą pizzę, z ziemi włoskiej do Polski, przywieźli Włodzimierz i Szczepan Wargoccy.
Właściciele “Jadłodajni u Wargockich” w Wąwolnicy doskonale wiedzą jak trafić w kulinarne gusta. Tym razem skupiliśmy się na pizzy. Na antenie Radia Impuls mogliśmy gościć prawdziwych mistrzów w tym temacie. Bracia Wargoccy podzielili się swoimi przepisami w audycji “Porady eksperta w eterze”.
Co zrobić, żeby pizza smakowała jak najlepiej? Czym wyróżnić się spośród innych pizzerii?
Odtwarzacz plików dźwiękowych
Południowe inspiracje – czy to wystarczy? Czego należy pilnować, a czego się wystrzegać przy produkcji pizzy? Hmm… jak długo powinniśmy ją trzymać w piecu?
Odtwarzacz plików dźwiękowych
Jeśli już poznaliśmy proces, to posłuchajmy o składnikach, które odgrywają niebagatelną rolę! Mąka, sery, pomidory, mięso i oliwki to nie wszystko. W przypadku pizzy od braci Wargockich można też zapomnieć o typowych sosach do pizzy, a o keczup nawet nie wolno pytać. Poznaj złote proporcje i zasady, które towarzyszą tworzeniu tej wyjątkowej pizzy.
Odtwarzacz plików dźwiękowych
(fot. Redakcja)