PORADY EKSPERTA: bracia Wargoccy – posmakuj prawdziwie włoskiej pizzy!

      Możliwość komentowania PORADY EKSPERTA: bracia Wargoccy – posmakuj prawdziwie włoskiej pizzy! została wyłączona

Włoska pizza to symbol dobrego kulinarnego kunsztu, a Włosi uchodzą za doskonałych kucharzy. Niezawodny przepis na wyśmienitą pizzę, z ziemi włoskiej do Polski, przywieźli Włodzimierz i Szczepan Wargoccy.

Właściciele “Jadłodajni u Wargockich” w Wąwolnicy doskonale wiedzą jak trafić w kulinarne gusta. Tym razem skupiliśmy się na pizzy. Na antenie Radia Impuls mogliśmy gościć prawdziwych mistrzów w tym temacie. Bracia Wargoccy podzielili się swoimi przepisami w audycji  “Porady eksperta w eterze”.

Co zrobić, żeby pizza smakowała jak najlepiej? Czym wyróżnić się spośród innych pizzerii?

 

Południowe inspiracje – czy to wystarczy? Czego należy pilnować, a czego się wystrzegać przy produkcji pizzy? Hmm… jak długo powinniśmy ją trzymać w piecu? 

 

Jeśli już poznaliśmy proces, to posłuchajmy o składnikach, które odgrywają niebagatelną rolę! Mąka, sery, pomidory, mięso i oliwki to nie wszystko. W przypadku pizzy od braci Wargockich można też zapomnieć o typowych sosach do pizzy, a o keczup nawet nie wolno pytać. Poznaj złote proporcje i zasady, które towarzyszą tworzeniu tej wyjątkowej pizzy.

 

(fot. Redakcja)